Rob Kiling ima 38 godina i živi u Stouku na Trentu u Engleskoj. U nedelju uveče kada je počeo porođaj njegove devojke Džodi Pointon u njihovoj kući, morao je jako brzo da reaguje jer se bebi vezala pupčana vrpca oko vrata, a doktori još uvek nisu stigli.


Rob je reagovao smireno, pažljivo je odmotao pupčanu vrpcu i bezbedno porodio svoju ženu. Dobio je sina Arčija. Ovo mu nije predstavljalo veliki problem jer je već porodio svoju devojku 2006. godine kada je dobio sina Bobija. Shvatio je da doktori neće stići da dođu na vreme i porodio je svoju devojku.


Ponosni otac dva sina, rekao je da mu je uprkos problemu sa pupčanom vrpcom, drugi porođaj bio mnogo lakši nego prvi.


"Sve se dogodilo tako brzo da ne mogu stvarno da se setim mnogo toga. Džodi je rekla da neće izdržati do bolnice, tako da sam ja morao da budem babica. Bilo je šokirajuće. Arčiju je trebalo dva minuta da dođe na svet, i u trenutku kad se to desilo došli su i lekari."


"Prvi put kada sam porađao Džodi bio sam uplašen, ali s obzirom da sam već prošao kroz slično, nije bilo tako stresno drugi put. Nikad nisam mislio da ću ponovo morati da porađam svoju devojku!"


Džodi je imala kontrakcije i krenula je na sprat da se odmori. Rob je rekao da mu kaže ukoliko želi da pozove lekare, ali samo što se popela počela je da viče kako je beba krenula napolje.


"Toliko brzo je došao na svet da je porođaj obavljen tu, a zatim sam ga položio na krevet. Onda sam video da mu se pupčana vrpca vezala oko vrata i znao sam da je to opasno. Bebu sam nežno oslobodio vrpce. On je predivna beba i u potpunosti zdrava bez obira na to što sam na porođaju ja bio i babica i doktor", rekao je uzbuđeni otac.