Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čime se igraju deca u Keniji, Libanu, Meksiku... (FOTO)

Italijanski fotograf Gabriele Galimberti otisnuo se u svet i kroz igračke prikazao život mališana, njihovih roditelja, različite kulture. Pogledajte ove impresivne fotografije...

  Izvor: Foto: Gabrielegalimberti.com

Tokom osamnaest meseci putovanja, Galimberti se susretao sa decom sa raznih kontinenata i iz različitih društvenih miljea. Pre nego što bi napravio fotografije, on bi se uvek najpre poigrao sa igračkicama i njihovim vlasnicima. Deca su sasvim različito reagovala na njegovo prisustvo.

Povezane vesti

"Deca iz bogatijih porodica su mnogo više posesivna. U početku mi ne bi dozvolili ni da pipnem njihove igračke. Dok je to u siromašnijim zemljama sasvim drugačije. U Africi se deca uglavnom igraju napolju sa svojim prijateljima", kaže italijanski fotograf.

Imajući u vidu da deca većinu igračaka dobijaju od svojih roditelja, Galimbertiju je uočio i pravilnost između profesija i hobija majki i očeva i izbora koji prave kad kupuju mališanima predmete za igru.

Povezane vesti

Italijanskom fotografu je bilo zanimljivo i to što su deca sa različitih meridijana sklona da svojim igračkama daju slične uloge. Pa je tako Galimberti upoznao dečaka iz Teksasa i devojčicu iz države Malavi koji oboje veruju da ih njihovi plastični dinosaurusi štite tokom noći.

Pogledajte živopisnu galeriju:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica