Izvor: Blic

Uglješa Brkljač, talentovani dečak iz Apatina, je rođen slep, ali broji preko trideset nagrada na brojnim domaćim i inostranim takmičenjima, odličan je student Akademije umetnosti u Novom Sadu, a pre toga je bio i đak generacije u Srednjoj muzičkoj školi "Petar Konjović" u Somboru.

Uglješa dnevno vežba osam sati na digitalnom klaviru koji mu je obezbedila akademija, a veliko zadovoljstvo mu predstavlja odlazak na akademiju jer u tom ambijentu najbolje može da oseti muziku i uživa u druženju sa kolegama. Tečno govori Engleski jezik i uči Italijanski, a skoro je dobio ponudu da studira u Majamiju kod profesora Kemala Gekića. Nažalost, iz finansijskih razloga ovo trenutno nije moguće. Stipendiju od 7.000 dinara prima od opštine Apatin i uzima pokrajinski kredit od 6.000 dinara, što je nedovoljno za život u Americi.

Uglješa tvrdi da se njegov život ni po čemu ne razlikuje od onog koji vode njegovi vršnjaci. Uz pomoć govornog kopjuterskog programa lako savladava školsko gradivo i dopisuje se sa vršnjacima, a praćenje nastave se razlikuje jedino po tome što sve zapisuje Brajevim pismom.

Poslušajte ovog talentovanog pijanistu: