Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarska je najpogodnija zemlja za rađanje

Srbija se nalazi na 54. mestu na listi 80 zemalja najpogodnijih za život, a najbolje je roditi se u Švajcarskoj, zaključak je istraživanja londonskog časopisa Ekonomist.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Prema analizama, bebe koje se 2013. godine rode u Švajcarskoj će biti najsrećnije, a najmanje izgleda za lep život imaju deca rođena u Nigeriji.

Indeks kvaliteta života je dobijen ukrštanjem podataka o subjektivnom osećaju sreće ljudi, i objektivnih faktora kvaliteta života, odnosno bogatstva, zdravlja i poverenja u institucije. Ukupno 11 indikatora je uzeto u obzir pri formiranju liste. To uključuje fiksne faktore kao što je geografski položaj, dok se demografija, socijalne i kulturalne karakteristike i stanje svetske ekonomije vremenom menjaju. Analitičari su u obzir uzeli i pretpostavljeno ekonomsko stanje u svetu 2030. godine, kada će bebe rođene 2013. godine ući u svet odraslih.

Prvih deset zemalja na listi su Švajcarska, Australija, Norveška, Švedska, Danska, Singapur, Novi Zeland, Holandija, Kanada i Hong Kong. Slovenija je na 32. mestu, Grčka na 34., Hrvatska i Mađarska dele 46. mesto. Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora se nisu našle na listi od 80 zemalja.


MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica