Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tinejdžeri čiji roditelji često konzumiraju alkohol skloni opijanju

Mladi imaju dvostruko više sklonosti da se napiju ili da konzumiraju alkohol jednom mesečno, ako njihovi roditelji često piju...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Studiju o povezanosti navika konzumiranja alkohola roditelja i uticaja na odnos mladih prema piću, sprovela je humanitarna organizacija "Drinkaver". Rezultati istraživanja pokazuju da se 19 procenata mladih, čiji roditelji konzumiraju alkohol preko preporučenih granica, prvi put napiju u mlađem uzrastu, u poređenju sa mladima čiji roditelji piju preporučenu dozu alkohola ili ne piju uopšte. Slično tome, 21 procenat mladih čiji roditelji često piju, konzumiraju alkohol bar jednom mesečno, u poređenju sa 12 procenata mladih u čijoj porodici se ne preteruje sa pićem.


Britanska vlada muškarcima preporučuje jednu i po kriglu piva dnevno, a ženama 175 mililitara vina.


Sprovedeno istraživanje, sa pozitivne strane, pronalazi da više od tri četvrtine mladih od 10 do 17 godina smatra da mladi koji se opijaju nisu "kul“, dok 93 procenta smatra da nije u redu da se osoba njihovih godina napije jednom nedeljno. Samo jedno od desetoro dece veruje da je u redu da proba da se napije iz znatiželje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica