Viktorija Hejli koja je jedna od donatorki mleka za pravljenje sladoleda, rekla je da je ovo odličan način da se stariji podsete koliko majčino mleko ima dobar ukus i da se nove mame ohrabre da doje. Takođe, rekla je da je to i dobar način da zaradi nešto dodatnog novca.

Da bi se dobili različiti ukusi, pasterizovanom majčinom mleku se dodaje limunov sok i vanila.

Tvorac sladoleda Met Okonor postavio je oglas za doniranje mleka i smatra da će njegov novi recept doživeti veliki uspeh.

''Ovo je potpuno prirodni, organski sladoled. Ako je dobar za našu decu, dobar je i za nas. Niko u poslednjih sto godina nije učini nešto ovako neobično sa sladoledom''.

Svaka žena koja se javi na oglas za doniranje mleka mora da prođe medicinsku proveru baš kao i kada bi donirala krv.

Uprkos vrlo visokoj ceni od 14 funti, prodaja ovog sladoleda ide veoma uspešno.