Istraživanje koje je sprovedeno među ženama tvrdi da kada je plodnost u pitanju, žene koje imaju normalnu težinu uvek bi trebalo da izaberu umerenije vežbe. Suprotno ovome, kod žena sa viškom kilograma zaključci su bili nešto drugačiji. Zapravo njihova suvišna težina može da ometa plodnost, ali intezivno vežbanje ne ugrožava proces začeća.

Istraživanje je obuhvatilo 3000 žena koje su pokušavale da ostanu u drugom stanju i od njih su tražili da popune upitnike o nivou njihove aktivnosti i o tome koliko im je trebalo da začnu. Istraživači su došli do zaključka da žene koje se bave intenzivnim vežbama, kao što su trčanje, aerobik i spining, pet ili više sati nedeljno, imaju upola manje šanse da ostanu u drugom stanju u toku jednog meseca od žena koje umerenije vežbaju (šetanje, rad u bašti, kao i  ostale aktivnosti u slobodno vreme). Žene svih težina lakše ostaju u drugom stanju kada su umereno aktivne nego kada veći deo dana provedu sedeći.

Ako imate problem sa kilažom, niste u prednosti, ali aktivnost će vam svakako pomoći. Ukoliko imate umerenu težinu, držite se laganih vežbi, ali nemojte preterano da usporite.