"Da li sam razmišljao o tome da imam još dece? Naravno, to bi bilo odlično, to bi bio raj, to bi bilo fantastično!"rekao je glumac u šali dodajući, "Baš kao što su mi prijatelji rekli - kada se ponovo oženiš mlađom ženom koja želi da ima decu, pobrini se za to da tvoja deca iz prethonih brakova do tad pohađaju koledž gde se svečane aktivnosti održavaju u salama sa platformama za kolica".


Poznati glumac je rekao da je pre svoje žene Hilarije sa kojom se zabavlja od marta prošle godine živeo veoma nesrećno. "Bio sam oženjen deset godina i nakon razvoda sam godinama išao od devojke do devojke dok nisam sreo Hilariju".


U emisiji Pirsa Morgana Alek je ispričao kako je upoznao svoju devojku. "Ležao sam u krevetu i rekao To je to. Ostaću sam do kraja života. Umreću sam u ovom stanu, u ovom krevetu, imaću prijatelje, imaću twitter, igraću Words with Friends, pretplatiću se na New Yorker... Skoro pa sam se pomirio sa tim da ću živeti miran i nesrećan život dok nisam ušetao u restoran i sreo ženu koja je jedna od najboljih ljudi koje sam ikada poznavao u životu.