Na mnogobrojnim forumima sve je više roditelja koji se žale da njihova deca prave razne probleme, oponašajući likove crtanog filma Pepa prase, navodi sajt Dailymail.co.uk. Verujući da ovaj crtać loše utiče na njihovu decu, pojedini su čak i ukinuli programe na kojima se on emituje.


Jedan otac se žalio da se njegov četvorogodišnji sin na putu do škole valjao u bari, imitirajući svog omiljenog crtanog lika. Drugi su se žalili da deca za doručak uvek i samo traže čokoloadnu tortu, a odbijaju povrće,  kao što to čini prase Džordž. Jedna majka je napisala da njena ćerka uvek odgovara sa "ne" i "jak" (poput Pepe) kada je zamoli da nešto uradi.


"Da li je nerazumno zabraniti ovaj crtać?", pitaju se roditelji.


Psiholozi su potvrdili da ono što gledaju deca, svakako utiče na njihovo ponašanje i da to što se deca tako loše ponašaju nema veze samo sa crtanim filmom Pepa prase, već i sa svim ostalim programima koje gledaju.
Mozak se najviše razvija od rođenja do treće godine, pa ukoliko deca u tom uzrastu troše mnogo vremena na gledanje televizije, oni će svakako kopirati oblike ponašanja koja vide.

Da li Pepa prase loše utiče i na vaše dete?