Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 znakova da ste paranoičan roditelj

Normalno je da roditelj brine za dete. Međutim, ako previše strepite nad vašim mezimcem, briga se pretvara u paranoju, a vaše ponašanje ometa pravilan razvoj deteta.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Proverite da li ste paranoičan roditelj, prateći sledećih sedam znakova. Ako se ovako ponašate možda je vreme da posetite psihologa. 

1. Paničite zbog svake ogrebotine

I manji pad za vas je katastrofa. Odmah vodite dete kod lekara.

2. Ne dozvoljavate detetu da koristi sprave u parku

Dete sme da se igra samo u vašoj blizini. Ne date mu da koristi sprave u parku jer svaka predstavlja potencijalnu opasnost od povrede.

3. Dete je uvek sa vama

Ne dozvoljavate detetu da provede nekoliko dana kod rođaka ili da ide na letovanje sa školom. Mislite da na njega niko ne pazi dobro kao vi.

4. Zaobilazite luna park

Bez obzira što vaše dete uvek čežljivo pogleda u pravcu luna parka, vi mu ne dozvoljavate da ga poseti. Atrakcije koje su deci zabavne vi vidite kao veliku opasnost po zdravlje vašeg mališana.

5. Dete stalno držite za ruku

Bojite se da bi dete moglo da istrči na kolovoz, padne, pa čak i da postane žrtva otmice, ako ga ne pratite u stopu! Zato mislite da je držanje za ruku najbolje rešenje.

6. Sva vrata u kući su otvorena

Želite da vam je dete uvek na oku. Takođe, ako su sva vrata otvorena brže ćete pomoći detetu u slučaju da mu se nešto dogodi.

7. Spavate sa detetom u istoj sobi

Čak i kad je vaše dete dovoljno staro da ima svoju sobu, vi radije odlučujete da ono spava sa vama u sobi jer je tako bezbednije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica