Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beba ne pati kada mama ode na posao

Rezultati novoga istraživanja mogli bi da donesu olakšanje hiljadama žena koje se, najčešće s grižom savesti, posle porođaja vraćaju na posao nakon što beba napuni godinu dana.

Izvor: Blic

Prema rečima američkih istraživača sa Univerziteta Kolumbija, rezultati istraživanja sprovedenog na 1.000 mališana uzrasta do sedam godina pokazalo je kako, nakon majčinog povratka na posao, dete ne pati. Prateći njihov razvoj, zaključili su da deca nisu pretrpela nikakve posledice za svoj psihofizički razvoj.

- Najvažniji je uticaj roditeljstva. Veoma je važno s koliko se pažnje majka odnosi prema novorođenčetu, važan je kvalitet odnosa. Majka može i te kako da pronađe zadovoljstvo u osećaju da ponovo radi pa može, kad se vrati kući, da pruži svu moguću ljubav detetu - kaže Džejn Valdfogel, autorka istraživanja.

Naime, mišljenje da bi majke trebalo da provedu sve svoje vreme uz decu ona smatra pogrešnim. 

- Od velike je važnosti da majka čini nešto samo za sebe, a osećaj da je zadržala svoju karijeru može mnogo da joj pomogne u uspostavljanju unutrašnje ravnoteže, od koje najviše dobrobiti ima upravo njeno dete - objašnjava Valdfogel. 
Čim je istraživanje objavljeno, mnoge majke, ali i udruženja, reagovala su s olakšanjem.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica