Rezultati su pokazali sledeće:

  • Hrana koja nas čini najviše srećnim: sladoled, čokolada, torta, grožđe i pica.
  • Hrana koja nas čini najmanje srećnim: tofu (sir od soje), soja, avokado, mortadela i losos.
  • Hrana koja nam pruža osećaj ugodnosti: sladoled, keks, čokolada.
  • Hrana koja ne pruža osećaj ugodnosti: tofu, soja, karfiol, avokado.
  • Hrana za utehu: čokolada, sladoled, testenina, jabuke i narandže.

Nakon ovog testa, zadatak ispitanika je bio da na komadu papira napišu na brzinu što više namirnica sa liste kojih mogu da se sete. Zanimljivo je da su se mnogo više setili zdrave hrane u poređenju sa hranom koja pruža osećaj ugodnosti i sreće. Razlog nije poznat.

Slatko iskušenje

Izbegavanje situacija koje predstavljaju iskušenje, nije najbolji način da se spreči prejedanje. Novo istraživanje pokazuje da žene koje sprovode dijetu lakše odolevaju primamljivim poslasticama ako ih imaju u svom domaćinstvu, nego ako su ih prethodno samo videle na fotografijama. Autori studije smatraju kako nije dobro izbaciti iz kuće svu lošu hranu, nego da je bolje vežbati snagu volje kako bismo odoleli napasti.