Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji uče od dece

Nova istraživanja pokazuju da obrazovanje dece podiže svest o određenim temama kod njihovih roditelja i podstiče ih na promenu navika...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Istraživači sa Imperijal koledža u Londonu su došli do čvrstih dokaza da ekološko obrazovanje dece utiče na starije generacije u porodici i podstiče ih na promenu starih obrazaca ponašanja.

Ovo istraživanje sprovedeno je na Mahe ostrvu, na Sejšelima, gde već postoji tradicija ekološkog obrazovanja dece. Istraživači su obezbedili posebno ekološko obrazovanje u oblasti velike zagađenosti močvare, izazvane otpadom, eksploatacijom zemljišta i izlivanjem otpadnih voda iz lokalnih domaćinstava.

Na početku i kraju ovog projekta, upitnici o raznim aspektima svesti o ekološkom održavanju močvara su podeljeni učenicima i njihovim roditeljima. Analiza rezultata je pokazala da je učestvovanje dece u ovom projektu kod roditelja ne samo povećalo znanje o izvorima močvarnog zagađenja već i promenilo njihove navike koje su ranije doprinosile zagađenju.

Pokazavši da obrazovanje dece podiže svest o određenim temama kod njihovih roditelja, ova studija je otvorila put raznim istraživanjima u budućnosti na temu promena štetnih navika kod roditelja preko dece. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica