Jedan konobar izazvao je veliku raspravu na društvenim mrežama svojim postupkom.

Otkrio je da je, dok je radio, trudnici potajno davao bezalkoholne koktele, iako je ona naručivala isključivo alkoholne.

Prema njegovim rečima, želeo je da uradi ispravnu stvar, jer trudnice ne smeju da piju alkohol. Tako je svaki put on od barmena tražio da pravi koktele bez alkohola. Buduća mama nije primetila razliku.

"Tokom moje sinoćne smene ušle su u lokal četiri žene u kasnim dvadesetim. Za početak su naručile naše koktele, a potom birale jelo. Kako sam donosio piće, čuo sam da je jedna trudna 14 nedelja. Pomislio sam da jedno piće nije strašno i nastavio da radim", započeo je priču.

Nekoliko minuta kasnije, one su zatražile još pića. Kako se zabrinuo za trudnicu, rešio je da samo za nju donese bezalkoholni koktel. Ona ništa nije primetila sve dok nije dobila račun.

"Tada je videla da su naplaćeni bezalkoholni kokteli. Bila je ljuta i htela da razgovara sa šefom. Dobio sam otkaz i rečeno mi je da sam mogao ugroziti posao zbog diskriminacije", ispričao je konobar.

Mnogi su se uključili u ovu raspravu, uz mnoštvo različitih komentara.

Mnogi su rekli da nije lepo to što je uradio i da je mogao reći šefu da je trudna, pre nego što je sam doneo tu odluku. Neki su dodali i da žena sme da izgubi bebu ukoliko to želi.

Bilo je i onih koji su stali na njegovu stranu i podržali njegovu odluku, jer bi i sami isto uradili.