Period trudnoće je izazovan za svaku mamu. Sa sobom donosi pregršt promena, što fizičkih, to i emotivnih. Pored strahova, brige, promišljanja, ali i radosti, iščekivanja i svih lepih emocija kada dodirnemo trudnički stomak, postoje i neke male promene na telu koje mogu izazvati nelagodu.

Da, stomak raste. Kod mnogih trudnica se javlja otok i poneki kilogram viška.

Usled hormonskih promena i reakcije na sunčevu svetlost, mogu se javiti i promene na koži. Mnoge žene se susreću sa hiperpigmentacijom, tamnim flekama na koži, koje se nazivaju - melazma (trudnička maska).

Ove fleke nastaju kao neka vrsta odbrambenog mehanizma. Koža se štiti od oštećenja tako što stvara veću količinu melanina, pa boja samim tim postaje tamnija.

Pored hormona i sunčeve svetlosti, na nastanak trudničke maske mogu uticati i genetska predispozicija, godine, pa čak i neki lekovi.

Kako praktično svakog dana uočavamo neku novu promenu na sebi, sasvim je razumljivo što neke od njih izazivaju frustraciju. Nemojte se brinuti oko trudničke maske, ove fleke neće ostati trajne. Možete ih se rešiti.

Nega kože i odgovarajuća zaštita od sunca su prvi i osnovni korak u rešavanju ovog problema.

Kada birate kozmetičke preparate, obratite pažnju na to od kojih sastojaka su napravljeni.

Kao najefikasnija supstanca u borbi protiv hiperpigmentacija izazvanih sunčevim zračenjem pokazao se Thiamidol. Klinički je dokazano da ovaj sastojak daje rezultate već nakon dve nedelje. Vaša koža vrlo brzo postaje lepša, a ten ujednačeniji.

Thiamidol je osnovni sastojak Eucerin Anti-Pigment linije preparata. Ova linija je odlična upravo zato što obuhvata sve što vam je potrebno u dnevnoj i noćnoj nezi.

Eucerin Anti-Pigment Dvofazni Serum je većini majki omiljen proizvod, jer kombinuje visoku efikasnost u borbi protiv starenja kože i ublažavanje hiperpigmentacija i ujednačavanje tena. Pored Thiamidola, on sadrži i hijaluronsku kiselinu, te tako obezbeđuje dvostruku efikasnost. Ono što trudnice obožavaju kod ovog proizvoda jeste što, pored rešavanja postojećih, on sprečava i nastanak novih tamnih fleka.

Eucerin Anti-Pigment dnevna krema pored Thiamidola, koji efikasno ublažava ove fleke, hidrira kožu, ali ima i SPF 30, te trudnice štiti od lošeg sunčevog zračenja.

A za noćnu rutinu, ova linija vam pruža i regeneraciju kože. Eucerin Anti-Pigment noćna krema efikasno ublažava tamne fleke, sprečava njihov nastanak, ali i stimuliše obnavljanje kože tokom noći.

Anti-Pigment linija uvrstila je u svoju kolekciju i Anti-Pigment korektor, precizno rešenje za hiperpigmentacije. Ovaj aplikator sadrži Thiamidol i pogodan je za male regije obuhvaćene hiperpigmentacijom. Na taj način efikasno ublažava fleke i daje ujednačen izgled kože.

trudnicka-maska-fleke-na-kozi-melazma

Foto: Promo

Cela linija ima neverovatne efekte upravo zahvaljujući Thiamidolu. Istraživački centar Eucerin je tokom 10 godina istraživanja testirao skoro 50 000 supstanci. Ubedljivo najbolje efekte dao je Thiamidol, koji smanjuje proizvodnju melanina tačno na mestima gde se pigmentacije pojavljuju. Uz to, on sprečava i njihovo ponovno pojavljivanje.

Promene u trudnoći nisu male, a mogu imati veliki uticaj na samopouzdanje buduće mame. Nemojte dozvoliti da male promene utiču na vašu radost. Rešenje postoji, a na vama je da uživate u tih najlepših devet meseci.

Pročitajte i...