Svi roditejli imaju svoja pravila u načinu na koji odgajaju svoju decu, i neretko nailaze na osude i kritike u okruženju zbog toga. Poznate ličnosti u tom smislu moraju da se bore još i više sa kritikama, iz prostog razloga što su javne ličnosti, pa kada, recimo, Mila Kunis i Ešton Kučer ispričaju kako decu kupaju samo kada se isprljaju, to sazna čitav svet.

Na meti oštrih kritika pre nekoliko godina našla se i glumica Kristen Bel, kada je otkrila da, u tom trenutku, njena ćerka stara pet i po godina i dalje nosi pelene.

Glumica je to iznela u jednoj epizodi serijala Momsplaining, i ozbiljno je razbesnela ljude.

"Moja starija ćerka je naučila da koristi nošu kada je imala 21 mesec, gotovo da smo joj samo pokazali kako se koristi toalet. Od tada više nije nosila pelenu ni jedan dan", rekla je Kristen, želeći da istakne kako je svako dete priča za sebe i ima svoj ritam, dodajući i njena ćerka pelene nosi samo noću.

Međutim, to nije umirilo ljude koji su je vrlo oštro kritikovali na mrežama, neki joj čak i govoreći da je ponižavajuće da dete u tim godinama nosi pelene.

"Mislim da nije ponižavajuće ako dete duže nosi pelene. Svako je drugačiji. Moja ćerka od pet godina ne bi bila posramljena ni kad bi nosila pelene tokom dana. Ona je puna samopouzdanja i ne misli da treba da se izvinjava zbog bilo čega u vezi sa svojom jedinstvenom i prelepom ličnošću", branila ju je poznata mama.

Ona je inače ranije takođe izazvala vrlo oprečne komentare kada se našalila da ona i njen suprug Daks Šepard ne kupaju ćerkice dok ne počnu da osećaju njihov miris.

"Ja ne kupam decu dok ne osetim njihov smrad. Oni su mali, mogla bih da im uništim magnezijum sa kože", nasmejano je izjavila Kristen Bel, dodajući da "telo treba pustiti da se prirodno ponaša", te da "kada osetim neprijatan miris na njihovom telu, znam da je vreme za kupanje".

Belova je objasnila da tako radi ne zato što je lenja ili nešto slično, već veruje da je to za njihovo dobro.

"Ne želim da navikavam decu da se stalno kupaju. Kada osetim na njima loš miris onda znam da su ih napale bakterije i tada ih pošaljem da se okupaju".

BONUS VIDEO:

Trik za kupanje beba koje ne vole vodu Instagram/tinyheartseducation

(Yumama/N. Z.)