Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIRKA I VUJADIN SU OVAKO BIRALI KAKO ĆE SE ZVATI DECA: Stigla je devojčica Anika, a evo šta znače imena ostalih mališana

Mirka Vasiljević i Vujadin Savić su sada roditelji četvoro dece, a evo šta znače njihova imena!

 imena dece mirke vasiljevic Izvor: Printscreen/ Youtube NOVA S

Glumica Mirka Vasiljević i fudbaler Vujadin Savić pre četiri dana su dobili svoje četvrto dete, devojčicu Aniku.

možda vas zanima

Ovo divno ime odabrali su jer nosi posebnu simboliku. Anika je ime grčkog porekla, a označava osobu koja je neustrašiva, nepobediva, hrabra, borbena, ona koja se uvek izbori za ono u šta veruje. Smatra se da poreklo vodi od Nike, boginje pobede. Postoje i neka druga tumačenja značenja ovog imena. Mnogi veruju da znači zahvalna, ona koja je lepog lica, koja očarava, a to se odnosi na hinduističku boginju Durgu.

Oni su roditelji još troje mališana - najstarijeg Andreja dobili su 2011. godine, ćerku Adrijanu 2013, a sina Mihajla 2014. godine. Sva ova divna imena koja su roditelji odabrali takođe imaju posebno znaćenje.

Ime Andrej se smatra pravim hrišćanskim imenom, a prema nekim podacima, vodi poreklo iz grčkog jezika sa značenjem hrabar, sposoban, smeo.

Žensko ime Adrijana potiče iz latinskog Hadrianus, s značenjem žitelj "Adrije", a neki smatraju da je nastalo po imenu rimskog imperatora Publiusa Aeliusa Hadrianusa iz drugog veka.

Mihajlo je biblijsko ime, a odnosi se na prvog od sedmorice arhanđela, koje je uspeo da pobedi Lucifera. Prevod ove hebrejske reči, zapravo, ima vrlo interesantno značenje - ko je kao Bog?

Glumica Mirka Vasiljević se porodila na Kipru, a  pol bebice objavio je tata Vujadin Savić. 

pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica