Počela je podela vaučera u vrednosti od 6.000 dinara za svu decu Beograda, zaključno sa završnim razredom srednje škole. Poklon vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade sa decom, u vrtićima i školama.

Sve ustanove će vaučere dobiti do 26. decembra, nakon čega će i da krene podela deci.

"Dobiće spisak radnji. Od sutra će na našem sajtu Grada Beograda biti objavljen spisak kao i sve nedoumice, a vaučere će moći da iskoriste od onog trenutka kada ih podignu u školama ili vrtićima", rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na današnoj konferenciji za novinare u Skupštini Grada, i objasnio da će spisak radnji verovatno biti naznačen i uz vaučer.

"Kada će tačno vaučeri biti u školama, to zavisi od samih škola, neki će već danas ili sutra imati, zavisi od same organizacije škola", dodao je Šapić.

Deca u vrtiću
Shutterstock Deca u vrtiću

Kako do vaučera za decu koja ne idu u vrtić?

Roditelji dece koja ne pohađaju vrtić trebalo bi da se jave u svoju opštinu od 26. decembra, da ponesu zdravstvenu knjižicu deteta i svoju ličnu kartu, i da na šalteru podignu vaučer.

"Šalter će biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema", istakao je Šapić prošle nedelje.

Do kada vaučeri mogu da se iskoriste?

Možete ih iskoristiti u naredna dva meseca od momenta preuzimanja. Kako je gradonačelnih precizirao, vaučeri će važiti do 1. marta.

(Yumama)