Srbiju su obradovale najlepše vesti. Đorđu Joksimoviću, ocu kom je Centar za socijalni rad oduzeo decu, jutros su vraćeni mališani.

Posle 6 godina, tri maloletne devojčice su se vratile u svoj dom i tatin zagrljaj. Ovaj tata je, kako bi vratio decu, pet puta pešačio od Kragujevca do Beograda, kako bi podstakao nadležneda mu vrate decu, a posle je i štrajkovao glađu.

"Evo me u kolima, ulazimo u dvorište kuće hranitelja, ćerkice su spremne da krenu kući, presrećne su", rekao je Đorđe za Telegraf.

‘"Ja sam do sada živeo samo za vikende, jer mi je to bilo jedino normalno vreme kada smo bili porodica, a srećan sam što će mi od sada svaki dan biti takav. Ne mogu da opišem ovu radost. Već od sutra počinje škola i radujem se svim tim novim obavezama", rekao je za nova.rs.

Đorđu su deca oduzeta, prema njegovim rečima, kada mu se supruga razbolela. Ona se i dalje leči, a on se potrudio da u tom periodu obezbedi sve da deca imaju lep i ugodan život. Zaposlio se i stvorio uslove za kvalitetan život svojih ćerkica. Pre nekoliko dana, tata je ispričao da devojčice jedva čekaju da ga vide, a naveo je i da su rekle: "Tata, mi ne možemo da spavamo." 

Priča tate Đorđa Joksimovića inspirisala je i Srđana Dragojevića, koji je po ovim motivima napravio film "Otac".

izvor: yumama