Nakon prave drame koja se u petak odigrala u selu Suvi Dol kada su službenice centra za socijalni rad u Blacu uz asistenciju policije pokušale da na silu odvedu unuke nepokretnoj Ljiljane Dačević, pri čemu je trinaestogodišnji Marko zadobio povrede, a malena Marijana pobegla kod komšinice, još uvek su svi u šoku.

"I dan danas nosimo posledice, to je velika bol koja je ostala kod nas. Meni ništa ne fali, ja imam sve dokaze da sam zdrava psihički, sem ove noge meni ništa ne fali. Unuka mi pomogne uvek oko svega, unuk je hvala Bogu veliki. Moja deca su dobra, ona nisu ni lopovi, ni kriminalci da bi policija dolazila nama na vrata", kaže nesrećna baka.

Komšinica Ljiljana Zdravković koja je prisustvovala nemiloj sceni i protrčala u pomoć baka Ljiljani ima samo reči hvale za mališane.

"To su divna deca, ja tu decu mnogo volim, nisu problematični, volim ih kao svoje unučiće", priča komšinica.

Potresni video koji je tom prilikom snimio Dejan Milošević Marković podeljen je na društvenim mrežama više od 50 hiljada puta.

"Ovde je bila katastrofa, deca su istraumirana, mali Marko muca, ne može još da priča. Taj horor je trajao četiri sata. Sad imamo veliku podršku javnosti i institucija da odbranimo ovu decu. Ima i jedna lepa vest, oni će dobiti stipendiju, već sutra idu da potpišu taj ugovor. Ovo mora da bude primer da se nikada ništa ovako ne ponovi", navodi Dejan Milošević.

Ovaj slučaj uznemirio je javnost i mnogo građana iz Srbije i dijaspore nudi pomoć porodici. Među njima je i 55 advokata koji će besplatno zastupati interese bake, dečaka i devojčice.

Baka Ljiljana zahvalna je svima i kaže da će se do kraja boriti za svoje unuke.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)