Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa 65 rodila blizance i izgubila starateljstvo: Priča o ženi kojoj su oduzeta deca (FOTO)

Već nekoliko puta socijalni rad ovu majku optužuje da ne vodi računa o deci, a sada kada je dobila još dvoje, institucije su odlučile da ih oduzmu.

  Izvor: Foto: Printscreen / Twitter WSVN 7 News @wsvn

Žena koja je rodila blizance u 65. godini je izgubila starateljstvo nad svojom decom jer je sud odlučio da ona ne može propisno da brine o njima. Naime, službenici tvrde da su deca bila "ranjiva" dok su bila kod majke.

Mauricija je rodila blizance, koji sada imaju četiri godine, nakon što je otputovala u Ameriku zbog medicinski potpomognute oplodnje.

Povezane vesti

Povezane vesti

Ipak, ubrzo nakon rođenja blizanaca, socijalni radnici preuzeli su starateljstvo nad njima, došavši do zaključka da su mališani opasnosti. Majci je bilo dopušteno da ostane u kontaktu sa decom, ali pod nazdorom institucija. Kasnije su zaključili da majka ne prati njihove upute, pa su joj blizance trajno oduzeli.

Mauricija je podnela tužbu, ali njenu je žalbu odbio španski Porodični sud, a kasnije i Vrhovni sud koji je odlučio da se deci nađu hraniteljske porodice zbog nedostatka odgovarajuće zaštite kod biološke majke.

Oduzeta joj je i ćerka

Prema španskim medijima, sud je utvrdio da su blizanci bili u opasnosti zbog nemogućnosti da se njihova majka o njima propisno brine, ali ta odluka nije imala nikakve veze sa njenim godinama ili mentalnim zdravljem. Sud insistira da je odluka donesena jer smatraju da ona o deci ne može u potpunosti da vodi računa na pravi način, kao i da su deca zanemarena.

Deca nisu odrastala u propisanim uslovima, a žena nije imala pomoć roditelja ili prijatelja na koje se mogla osloniti.

Mauricija smatra da je sud doneo pogrešnu odluku i da je deci uvek bolje sa majkom.

Tokom saslušanja rekla je da ima još jednu ćerku, koju je takođe dobila pomoću vantelesne oplodnje. Devojčica sada ima 11 godina i živi u Kanadi. Mauricija je 2014. takođe proglašena nesposobnom za brigu o detetu, pa joj je ćerka oduzeta i prebačena u dom.

Svake dve godine može da uloži žalbu, iako sud ne predviđa drugačiji ishod u bližoj budućnosti.

Pročitajte i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica