Porodica Minje Matić objavila je danas da je petnaestomesečna devojčica koja boluje od SMA dobila novu šansu za život, jer je u bolnici u Los Anđelesu primila zolgensmu!

Predivne vesti su roditelji podelili na Instagram profilu Za Minjinu šansu.

"Sećamo se, bilo je to pre šest meseci, sa nadom koja je bila skrivena, ali opet prisutna i rečenicom koja nas prati od početka: 'Uspećemo, mi to možemo'. Sada želimo da podelimo sa vama - Minja je uspela, Minja je primila zolgensmu", objavljeno je na profilu.

Hrabra devojčica je dobila šansu za život.

"Najveća radost je bila dana kad smo dobili Minju, a danas smo ponovo postali ponosni roditelji naše Minje. Naša hrabrica je uspela. Mi smo uspeli. Zapravo, vi divni i humani ljudi širom sveta ste uspeli", istakli su roditelji.

Zahvalili su se svima koji su na bilo koji način pomogli Minji.

"Veliku zahvalnost dugujemo avio-kompaniji koja je Minji omogućila besplatan i bezbedan let, kao i divnim ljudima, doktoru i tehničaru iz bolnice Sveti Sava. Minja će izaći kao najveći pobednik života. Naš san se ostvario. Sada smo jači i srećniji nego ikada u životu. Hvala što ste uz nas. Ogromna ljubav za sve. Vaša Minja", zahvalili su roditelji.

Minja je rođena 6. oktobra 2019. godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke i da otežano diše i slabije jede. 

Ustanovljeno je da Minja boluje od retke i smrtonosne neuromišićne bolesti - spinalne atrofije mišića tip 1. Jedina nada je bila zolgensma - najskuplji lek na svetu, za koji je, zahvaljujući humanim ljudima širom sveta, skupljeno 2,4 miliona dolara.

Zahvaljujući humanosti ljudi, pre Minje su šansu za izlečenje istog ovog stanja dobili mališani Sofija Markuljević i Oliver Pal Gajodi.

Pročitajte i...