Roditelji malene devojčice Sadi su suočeni sa veoma velikom tragedijom nakon što je ona u vrtiću pojela kobasicu, a zatim je počela da se guši.

Da, u pitanju je obična kobasica.

Naime, devojčica je jela kobasicu u vrtiću, počela je da se guši, a zatim je prebačena u bolnicu Svete Marije u Padingtonu (engleski gradić).
Četvorogodišnja Sadi je u bolnici ležala dva dana, a nakon toga je preminula.

"Bolničko osoblje se svim snagama borilo za našu Sadi, ali nije pošlo za rukom", rekao je otac preminule devojčice.

Pedijatar bolnice u kojoj je bila hospitalizovana devojčica je istakao da se nesreće dešavaju i da se moraju uspostaviti mere kako bi se one sprečile.

"Kobasice su poznate po svom nezgodnom obliku i žilavoj koži, pa za malu decu one mogu biti posebno opasne. Grožđe, kokice i kobasice spadaju u istu kategoriju", istakao je pedijatar u saopštenju za medije.

Majka i otac preminule devojčice su poslali važnu poruku svim roditeljima i nadležnim ustanovama:

"Apelujemo da se kobasice i grožđe zabrane što pre u svim vrtićima, tako da nijedna porodica ne mora da prolazi kroz bolnu situaciju u kojoj smo se mi našli."

Lekarskim nalazima je utvrđeno da je došlo do srčanog zastoja, koje je uzrokovalo gušenje, nakon čega je malena Sadi preminula.

Kao što vidite pojedina hrana može biti vrlo opasna i izazvati gušenje. Stoga, roditelji, vodite računa šta vaša deca jedu, jer naizgled bezazlena stvar može biti kobna.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)