Osnivač inicijative "Mame su zakon" Tatjana Macura je juče, o problemima u primeni zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom i izmenama zakona koje predlaže to udruženje, razgovarala sa ministarima Darijom Kisić Tepavčević i Ratkom Dmitrovićem, rečeno je Tanjugu u toj organizaciji.

Učesnici sastanka su se složili da se rešavanju ukazanih problema mora pristupiti racionalno, u skladu sa budžetom Srbije, a koje je u velikoj meri opterećeno izdvajanjem sredstava namenjenim suzbijanju pandemije izazvane koronavirusom.

Na sastanku je bilo reči i o izmenama nekoliko prioritetnih odredbi zakona, do kojih može doći već polovinom ove godine.

Sve izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom usko su vezane za odluke Ustavnog suda Srbije, a tiču se poljoprivrednih osiguranica, ali i prava koja su sadržana u stavu 14. stav 8. i koji će porodiljama obezbediti minimalnu nadoknadu tokom porodiljskog odsustva.

Razgovaralo se i o izmenama odredbi zakona koje se tiču porodica dece sa invaliditetom, ali i žena koje primaju više od tri republičke prosečne zarade.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)