Rusiju je prodrmala vest o trudnici Svetlani Soročinskaji iz Sankt Peterburga, koja se zarazila koronavirusom, te završila na respiratoru. Vest ima i tužan i srećan kraj jer je mama uspela da na svet donese zdravu "čudesnu" bebu, ali je Svetlana, nažalost, kao i njeni roditelji, stradala od kovida 19.

Prvi se virusom zarazio njen otac Kirej, koji je baš u vreme epidemije morao da ode na operaciju srca. Nažalost, samo osam dana nakon otpuštanja iz bolnice, on je preminuo od korone. Svetlana tada objavljuje zajedničku sliku uz potpis: "Dragi moj tata, bio si najbolji čovek na svetu. Voleću te zauvek."

Nedugo zatim, ona odlazi da se porodi, ali u bolnici utvrđuju da je zaražena virusom korona i ubrzo biva priključena na respirator. Prognoze su bile vrlo loše. Međutim, na veliko iznenađenje i oduševljenje lekara, beba je rođena zdrava, mada 6 nedelja pre termina, te je prozvana "čudesna beba."

Porodilja je, nažalost, preminula samo nekoliko sati kasnije. I njena majka Vera, baka novorođenog dečaka, stradala je od koronavirusa posle samo deset dana. Tako je mališan ostao sam, a nesrećna Svetlana odbila je da pred smrt kaže ko je otac deteta.

Mali Kirej, koji je dobio ime po dedi, i dalje je u bolnici. Muškarac koji se, u međuvremenu, prijavio da je otac moraće da prođe DNK test. Dečak je naslednik bogatog imanja, a jedna rođaka preminule Svetlane je već predala zahtev da ga usvoji.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)