Pandemija koronavirusa je poremetila mnoge živote. Briga za sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najbližih je postala tema broj jedan. Svi se trenutno nalazimo u ćorsokaku, čitamo brojne i tačne i netačne informacije o ovom virusu, a kraj pandemije se i dalje ne nazire. Voditeljka Ivona Pantelić otkrila je u emisiji RTS Ordinacija kako su ona i ćerka imale virus korona.

Voditeljka Ivona Pantelić svoje iskustvo je opisala gledaocima. Naime, ona je krajem juna imala korona virus, koji je prvo dobila njena ćerka.

"Moja ćerka me je jedno jutro pozvala i rekla da ima temperaturu i da je sve boli. Odmah sam pomislila da je koronavirus. Nisam se puno uplašila, jer sam čula da mladi to lakše podnose. Već to po podne je bila pozitivna i dobila je antibiotike", priča mama Ivona.

Kaže da se nije preterano uplašila, ali morala je da bude disciplinovana, da odmara i da pije propisanu terapiju.

"Četiri dana nakon toga sam se probudila sa istim simptomima, bolelo me je celo telo, imala sam temperaturu 37.5. Istog dana sam otišla da se testiram i za 3,4 dana su mi javili da je test pozitivan."

Sreća, nije se proširilo na pluća, ipak jedna tegoba je mučila ovu mamu.

"Bolovi su postajali sve jači, bolelo me je celo telo, krsta, leđa, glava, ma nema šta me nije bolelo. Vodila sam računa kako dišem kako bih pazila da ne dođe do neke promene", govori Ivona Pantelić.

Voditeljka, nakon saznanja da je zaražena, počinje da se pribojava da ne završi na respiratoru. Ona je tom prilikom rekla da ima jak imunitet, ali je ipak strah bio prisutan pogotovo zbog činjenice da je rak dojke uspešno prebrodila i nije prijatno izlagati se rizicima. Kako kaže Ivona, njoj je korona bila mnogo blaža nego virus H1N1 koji su i ona i ćerkica imale.

"Korona je meni za nijansu lakša, nego svinjski grip - H1N1. Imale smo ga i ja i ćerka, on mi je bio mnogo teži. Temperaturu 40 smo imale i jak bol u grudima, kao neka cipela da stoji na grudnom košu", rekla je mama Ivona.

Kaže da je strah bio prisutan sve dok bolovi nisu krenuli da prolaze.

"Dok ne krene na bolje, postoji veliki strah", rekla je Ivona i dodala da sve polazi od psihe i naših misli.

I voditeljka i njena ćerka Maša su dobro, ozdravile su, a što je najvažnije virus nije ostavio nikakve posledice na njih.

Iako je ovo nova bolest o kojoj ni lekari ni građani ne znaju ništa, ipak većina ljudi se "izvuče" i prebrodi je. Najvažnije je da budemo svi disciplinovani, da čuvamo zdravlje i da se javimo lekarima čim primetimo prve simptome.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)