Kada bebica stigne, sasvim je razumljivo da joj posvetite ceo svoj život, svaki trenutak koji imate i svu svoju energiju. Tada, potpuno nekim prirodnim tokom, manje se brinete o sebi, a više o bebi. Ipak, znajte jednu stvar - kada se vi dobro osećate u svojoj koži, tada je i beba sa vama neuporedivo srećnija i, sigurni smo, bićete bolja majka.

Nemojte zanemarivati sebe i svoje telo, odvojte tih desetak minuta za negovanje sebe. Higijena i nega su od velike važnosti za sveukupno zdravlje. Kako biste se posvetile svom telu, važno je da odaberete kvalitetne preparate, baš kao što to radite kada je dete u pitanju. Naročito ako vam je koža suva, potrebno je da joj posvetite pažnju.

Prvi korak u nezi tela jeste čišćenje. Tuširanje i kupke će vam pomoći da otklonite prljavštinu, znoj sa tela, ali i da se osećate svežije i odmornije. Ipak, postoji opasnost od isušivanja kože! Zato bi trebalo da odaberete kvalitetne preparate koji će biti nežni i neće isušiti vašu kožu.

Ukoliko imate osetljivu kožu, baš poput mnogih mama, vrlo lako može doći do raznih iritacija. Zato je važno da odaberete preparat za kupanje koji će sprečiti ta česta isušivanja, infekcije i alergijske reakcije. Eucerinov losion za pranje iz linije za osetljivu kožu ne sadrži alkalne sapune, nežno čisti vaše telo pomoću blage pene i štiti kožu od isušivanja, čak i ako se često koristi.

Spas za suvu i osetljivu kožu je već godinama unazad pH5 ulje za tuširanje iz iste linije. Ono je veoma bogato prirodnim uljima koja intenzivno neguju kožu. Nežno čisti uz blagu penu i što je najbolje, odličan je izbor za kožu sklonu alergijama.

Ne zaboravite i negu intimne regije, a Eucerin losion za intimnu negu je vrlo pogodan i za trudnice. U trudnoći se pH vrednost vagine menja, a ovo ulje pomaže da se održi prirodna vaginalna folora.

Nakon kupanja, sledi drugi korak u dnevnoj rutini - nega kože! Krema ili losion su ključni kako biste hidrirali i obnovili kožu nakon kupanja. Pomoću njih možete tretirati i neke probleme, poput isušenosti. Zato su Eucerin pH5 losion za telo i krema iz Eucerinove linije za suvu kožu odličan izbor za vas. Pored toga, možete ga koristiti i ukoliko imate kožu sklonu alergijama.

U trudnoći kod mnogih mama dođe do pojave strija. Eucerin ulje protiv strija je odličan izbor, koji se može koristiti i u trudnoći, ali i nakon nje. Ulje je 100 posto prirodno i sastoji se od ulja suncokreta, jojobe i badema. Njime se možete masirati dva puta dnevno po nekoliko minuta, jer ćete tako ujedno stimulisati i cirkulaciju.

Eucerin linija za osetljivu kožu je najstarija linija ovog brenda, koja je namenjena baš ovakvom tipu kože! Ovo je prva Eucerinova linija, a postoji i dan danas. Preporučuju je dermatolozi i znate šta - mogu je koristiti i vaša deca! Potpuno je blaga i nežna, a sadrži jedinstvene sastojke sa pH5 vrednošću koja obnavlja aktivnost enzima, jača sloj prirodne zaštite i reguliše ravnotežu hidratacije kože.

Nakon što se okupate i negujete, vaša koža će biti meka i vidno nežna, a vi ćete se osećati svežije i lepše.

Zato, dok beba spava ili se mazi sa tatom, držite se svoje rutine. Pružite sebi potrebnu negu. Tih deset minuta morate odvojiti za sebe!

Pročitajte i...