Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZASADI DRVO NASTAVLJA NAJVEĆU AKCIJU SADNJE: Sadimo na 100 lokacija od oktobra do kraja marta 2021. godine

Novi, drugi ciklus projekta „Zasadi drvo“ počinje na prve 24 lokacije u oktobru, kad krećemo sa sakupljanjem semena, a zatim sukcesivno idemo dalje i sadimo sve do kraja marta 2021. godine.

  Izvor: Foto: Kurir

Novi, drugi ciklus projekta „Zasadi drvo“ počinje na prve 24 lokacije u oktobru, kad krećemo sa sakupljanjem semena, a zatim sukcesivno idemo dalje i sadimo sve do kraja marta 2021. godine. Ove godine zaokružićemo kompletan proces: sakupljamo seme, sejemo, a zatim i sadimo sadnice u periodu od kraja novembra do kraja marta sledeće godine. Čeka nas puno posla, ali znamo da zajedno možemo sve.

Pozivamo sve građane Srbije: porodice, parove, prijatelje, kolege i sve ljude dobre volje da se uključe, zasade drvo i daju lični doprinos da Srbiju učinimo zelenijom, zdravijom i perspektivnijom zemljom.


Foto: Zorana Jevtić

Šta treba da uradite?

Pratite objave na Zasadidrvo.rs, gde ćete naći sve informacije u vezi sa organizacijom sadnje, a krajem svakog meseca objavljivaćemo spiskove lokacija za naredni mesec. Svi koji žele da se uključe treba da pronađu svoju opštinu i prate uputstva kako bi se prijavili na vreme. Zbog aktuelne zdravstvene situacije, ove godine sadimo na većem broju lokacija s manjim brojem volontera.

Akciju „Zasadi drvo“ su tokom prethodne godine pokrenuli Adrija medija grupa i kompanija dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava šume, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Pokretom Gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije i Botaničkom baštom „Jevremovac“. Zahvaljujući građanima volonterima, postignut je svojevrstan rekord masovne radne akcije pošumljavanja u Srbiji: samo u jednom danu posađeno je preko 51.000 novih stabala. Ove godine institucionalnu podršku projektu dali su i Šumarski fakultet u Beogradu i Šumarska škola Kraljevo.

Sve akcije sadnje biće organizovane u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i zvaničnim preporukama.

Kurir.rs

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica