Iako smo ostali potreseni eksplozijom koja se dogodila u Bejrutu, jedna fotografija nastala u tim trenucima ostavila je javnost bez teksta. 

Na njoj se nalazi medicinska sestra Pamela Zejnoun sa tri prevremeno rođene bebe u rukama. Fotografiju je napravio Bilal Džovič u medicinskom centru Sent Džordž. "Bila je okružena mrtvim telima i krvlju. Ljudi su plakali. Bio sam zapanjen i iznenađen njenom smirenošću. Ona je prosto radila svoj posao. Nije se trudila da izgleda kao heroj", ispričao je fotograf.

This amazing nurse Pamela Zeinoun, saved these newborn triplets after the hospital was destroyed in the explosion. She...

Posted by Humans of Beirut on Субота, 08. август 2020.

Pamela, koja je na kratko bila u nesvesti, imala je nameru da pozove svoju majku u momentu kada je fotografija nastala. 

"Naravno da telefon nije radio. Sve je bilo uništeno", ispričao je fotograf.

Pamela je spasla bebe iz inkubatora na koji se obrušio krov.

"U tom trenutku sam osetila da su bebe pod mojom zaštitom. Ako uspeju da se izvuku, izvući će se sa mnom", ispričala je medicinska sestra.

U istoj bolnici jedna mama Emanuel je bila pred sam porođaj. Sve te užasavajuće momente zabeležio je njen suprug kamerom. 

Yesterday My son George was Born under a catostraphic blast! It was crazy! I did not believe we came out alive. My wife...

Posted by Eddy Khnaisser on Среда, 05. август 2020.

Ipak, tog dana je na svet došao zdrav dečak po imenu Džordž. 

Eksplozija koja se dogodila četvrtog avgusta ubila je 171 osobu i povredila hiljade ljudi. 

Zapratite nas i na Instagramu!