Odluka Ejmi Šumer da možda više ne želi decu je potpuno razumiljiva. 

Tokom prve trudnoće sa sinom Džinom, koji sada ima 15 meseci, imala je ekstremne jutarnje mučnine sve do dana porođaja, a to stanje naziva se hyperemesis gravidarum.

"Uz to, imala sam vrlo tešku endometriozu i adenomiozu", otkrila je u jednom podkastu. "Mogla bih opet da imam fizički, ali bi to moglo da me ubije", dodala je. 

Endometrioza je rast endometrijuma (unutrašnji sloj materice) van materične šupljine. To se ne dešava samo u materici, već i na drugim mestima u abdomenu (stomaku) - kao što su jajovodi, jajnici i trbušna maramica karlice. Adenomioza je zadebljanje materice koje nastaje kada se tkivo endometrijuma pomera u zidove materice. 

Ejmi, koja je započela proces vantelesne oplodnje u januaru, otkrila je kako su suprug Kris Fišer i ona ozbiljno razmišljali i o surogat majci. 

U jednom momentu, rekla je kako se nada lepom. "Nadam se da nam je to u kartama zapisano."

Ovi problemi sa kojima se susreće poznata glumica i komičarka zaista mogu dovesti do problema sa začećem. Ipak, to ne elimiše šanse u potpunosti, samo otežava celokupan proces. Materica jedostavno ne prihvata lako taj embrion.

U februaru je otkrila kako je tokom procesa vantelesne oplodnje imala jedan normalan i dva loša embriona. 

Ipak, nakon svega nije sigurna da želi da prolazi kroz još jednu rundu oplodnje. 

"Sve to je zaista bilo teško mom telu, a naročito mojim emocijama", iskrena je bila za portal Parents.

Zapratite nas i na Instagramu!