Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će roditelji dobiti povraćaj novca koji su uplatili za ekskurzije i rekreativne nastave?

Kako su zbog vanrednog stanja otkazana putovanja koja su roditelji uplatili deci, predstavnici Nacionalne agencije turističkih agencija i Ministarstvu prosvete traže najbolje rešenje.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Do kraja ove nedelje biće usvojena konkretna rešenja vezana za ekskurzije i rekreativnu nastavu, koje nisu bile organizovane usled pandemije virusa korona.

Predstavnici Nacionalne agencije turističkih agencija - JUTA imali su sastanak sa nadležnima u Ministarstvu prosvete, na kom su predstavljeni određeni predlozi koji bi trebalo da budu prihvaćeni, pišu Večernje novosti

Prema rečima Aleksandra Seničića, iz organizacije JUTA, radi se o putovanjima na koja je trebalo đaci da otputuju od marta, kada je uvedeno vanredno stanje, pa do kraja školske godine.

Povezane vesti

Kako su pojedine agencije dobile novac unapred i potrošile ga za druge namene, teško je izvodljivo da bude vraćen roditeljima. Poseban problem su putovanja osmaka i maturanata srednjih škola.

"Predložili smo da se za ove đake putovanja, ako je to moguće, organizuju tokom leta i to u Srbiji. Ako to nije izvodljivo, škole bi dobile vaučere namenjene sledećoj generaciji maturanata, a od naplate tih vaučera, vratio bi se novac roditeljima za putovanja đaka završnih razreda, koji nisu otišli na ekskurziju. Ti vaučeri bi se odnosili i na putovanja u inostranstvo, ali u periodu od februara do juna sledeće godine. Za ostale đake, ekskurzije, izleti i nastava u prirodi bili bi organizovani od septembra do decembra," rekao je Aleksandar Seničić za Večernje novosti.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica