Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji, ne šaljite decu u vrtić ako ne morate - dr Srđa Janković apeluje

Imunolog dr Srđa Janković istakao je da, iako se epidemija stišava, još nije vreme da kažemo 'gotovo je'. On se naročito obratio roditeljima i govorio o povratku u vrtiće.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Imunolog dr Srđa Janković govorio je o postepenom povratku u normalu, ukidanju vanrednog stanja, ali podseća da još uvek nismo završili sa epidemijom koronavirusa.

"Kreće postepeni povratak u normalu, nije vreme sada da kažemo 'Gotovo je', opasnost još nije prošla, situacija se razvja zadovoljavajuće, ali i dalje moramo da budemo oprezni. Fizičke kontakte koji nisu neophodni treba izbegavati, ne pomišljati da smo završili sa epidemijom", istakaoje dr Srđa Janković za Tv Prva.

Doktor je rekao da je odgovornost sada od ključne važnosti sada, kada se život postepeno vraća u normalu. 

"Odgovornost je ključ, svi zajedno moramo da se borimo, ni najbolje mere bez svih koji u tome učestvuju nemaju nuikakav značaj. Trenutno se ne oslanjamo na tvrde mere nego preporuke i apele, život se polako nastavlja".

Govorio je i o skupovima poput svadbi i sahrana.

"Još neko vreme moramo da apelujemo na strpljenje, čak i ako počnemo sa okupljanjem iako su najsrećniji ili najtužniji povodi, rizikujemo rast".

Dr Janković se naročito obratio roditeljima. Poručio je roditeljima da, iako ovo nije previše rizično, ne bi trebalo da šalju decu u vrtić bez potrebe. Posebno naglašava da ih ne čuvaju bake i deke. 

"Samo zdrava deca će ići u vrtić, biće smanjene grupe. Ko ima neku opciju dok virusa ima u populaciji, neka sačeka sa vrtićem. Najgora opcija je čuvanje kod baka i deka", zaključio je dr Srđa Janković.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica