EU info mreža u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja pokreće seriju vebinara sa temom kako konzumiramo medijske i internet sadržaje u vreme pandemije koronavirusa. Prvi vebinar u okviru ciklusa "Priče iz karantina" održaće se u sredu, 22. aprila od 18 časova, a tema je "Stvarni život u digitalnim uslovima".

Usled pandemije korona virusa, u jednom danu naš poslovni i privatni život se gotovo u celosti digitalizovao. Dobro znamo kako izgleda dan jednog „super“ roditelja koji svuda stiže, ali šta kad se stvarni život vodi iz četiri zida i preko pametnih uređaja?
Digitalni uređaji pružaju mnoštvo značajnih iskustava i mogućnosti za kontakte sa porodicom, saradnicima i prijateljima, kao i za kreativni razvoj i učenje. Ipak, previše vremena pred ekranima jedna je od najčešćih roditeljskih briga.

Da li su saveti koliko deca smeju biti pred ekranom u sadašnjim uslovima zastareli? Kako roditelji mogu da podrže sigurnost deteta u virtuelnom okruženju? Postoji li ravnoteža između slobode i kontrole?

Odgovore na ova pitanja možete da dobijete na vebinaru "Stvarni život u digitalnim uslovima".

Učesnici vebinara:

 - Ana Mirković, direktorka i suosnivač Instituta za digitalne komunikacije
 - Maja Zarić, rukovodilac u Sektoru za informisanje i medije u Ministarstvu kulture i informisanja
 - Jasminka Petrović, spisateljica za decu i mlade i autorka interaktivnog programa „Igranjac, čitanjac“

Priče iz karantina moderiraće radijski novinar i voditelj Dragan Ilić.

Učešće je besplatnu, uz prethodnu prijavu na vebinar.