Žena koja je 15 godina pokušavala da ostane trudna, u svojoj 48. godini je prošla i kroz neuspelu vantelesnu oplodnju, imala vanmateričnu trudnoću, pa je došla i do menopauze, uspela je da dobije bebu.

Fiona Meklaski iz Edinburga, koja sada ima 49. godina, sa suprugom Derenom od 2004. godine pokušava da dobije dete. 

Nakon svih pokušaja i tretmana, šanse da ostane trudna su se naročito izgubile kako je ušla u menopauzu. 

Ipak, ova žena nije želela da izgubi nadu, pa je išla na posebne tretmane u Barseloni kako bi ponovo dobila menstruaciju. 

Nikad veću sreću ovaj par nije osetio nego kada je šesti pokušaj vantelesne oplodnje bio uspešan i kada se u maju prošle godine rodila devojčica Ela Džejn.

#Lockdown activities this week - we did a couple of Sweaty Mama classes, couple of Sensory classes (Ella-Jane wasn’t...

Posted by Fiona McCluskey on Четвртак, 09. април 2020.

"Nikada nismo pomislili da bi se nama ovo desilo. Ponekad pomislim da je trebalo ranije da počnemo da pokušavamo, ali sam presrećna što sam dobila svoje malo čudo", rekla je Fiona.

"Nakon dve godine pokušaja da dobijemo bebu prirodno, doktori su nam rekli da imam slabe rezerve jajnih ćelija i da moram na vantelesnu oplodnju. Dve su bile neuspešne, bili smo skrhkani. Ipak, nastavili smo da pokušavamo", objasnila je mama devojčice.

Par je dao veliku količinu novca na pokušaje, sve zarad trudnoće i bebe koju su toliko želeli. Išli su i na kliniku u Glazgovu na razne tretmane. 

"Ostala sam u drugom stanju, što su bile odlične vesti. Ubrzo su otkrili da je to biohemijska trudnoća, što mi je slomilo srce. Moje telo je samo sebe prevarilo da je trudno. Ipak, bila sam srećna što vidim da mi telo nekako funkcioniše", ispričala je. 

Mama Fiona naglasila je da je najteži deo svega bilo pričanje ljudi u njihovoj okolini, traženje posla i odbijanje iz straha o razgovoru na tu temu. 

Ipak, ova žena je sada dobila ono za čim je tragala toliko dugo - najveću ljubav ovog sveta u jednoj devojčici.

Svojom pričom, ona se nada da će pomoći ženama da priču o sterilitetu i borbi ne shvataju kao tabu, ali i da svojim primerom pokaže kako je sve moguće.

Zapratite nas i na Instagramu!