Angela Primačenko (27) iz Vankuvera, koja je obolela od virusa korona, porođena je dok je bila u indukovanoj komi.

Lekari su morali da je uvedu u indukovanu komu, jer je bolest uzela maha. Tek kada se probudila, shvatila je da stomaka nema.

Angela je simptome virusa u početku prepisivala alergiji, ali je onda odlučila da se testira.

"Naravno da niko, a ponajmanje ja, nije očekivao da ću se razboleti. Ono što sigurno nisam očekivala jeste da ću se poroditi u ovakvom stanju", rekla je Angela za NBC, prenosi Independent.

Rekla je da je bila u potpunom šoku kada se probudila iz kome.

"Nakon svih lekova i svega probudila sam se i shvatila da mi je stomak nestao. To je bio potpuni šok", priseća se Primačenko.

Ona je prve simptome počela da oseća 22. marta, kad je bila u 33. nedelji trudnoće.

Međutim, nakon testiranja primljena je u bolnicu i njeno stanje se dramatično pogoršalo. Ubrzo je bila prikačena na respirator.

Kako bi bebu sačuvali, lekari su je uveli u veštačku komu, a iz iste su je probudili 6. aprila. Tada je shvatila da su je u međuvremenu porodili.

Angela je otpuštena za vikend iz bolnice, ali njena ćerkica Ava i dalje se nalazi na Odeljenju intenzivne nege na neonatologiji.

Ćerkicu još nije držala na rukama, ali je videla bebu pomoću videa. Lekari su joj rekli da beba nema koronavirus, a testovi su potvrdili da njena starija ćerka i suprug takođe nisu zaraženi.

Ona je rekla da je porodica odahnula tek kada je izašla sa intenzivne nege.

"Svi su stajali na hodniku i aplaudirali. Ne mogu da vam opišem taj osećaj, taj trenutak kada znate da ste bezbedni, da napuštate intenzivnu negu i idete na bolničko odeljenje", rekla je Angela.