Nakon što je završio smenu u porodilištu GAK "Narodni front", dr Dejan Pavlović je pošao kući, ali je na ulici video jednu neubičajenu situaciju. Naime, jedna trudnica se porađala u automobilu, jer, usled jakih bolova, nije uspela da uđe u porodilište.  

"Krenuo sam kući i nasred ulice ispred porodilišta video da se nešto dešava. Čuo sam trudnicu koja je očigledno bila u bolovima. Nalazila se u kolima u tom trenutku, a sa njom i glavna sestra porodilišta. Bez ikakvog razmišljanja sam prišao i pregledao trudnicu u kolima", izjavio je dr Dejan Pavlović za TV Prva.

Sa porodiljom Marijom u tom trenutku je već bila medicinska sestra Tanja Tomović, koju su portiri "Narodnog fronta" pozvali čim su videli šta se dešava.

"Rekli su mi da je porođaj počeo u kolima. Izašla sam, videla da je porođaj zaista krenuo. Doktor Pavlović i ja smo obavili jedan 10-minutni psihološki razgovor sa Marijom kako bismo je odveli do porođajne sale. Uspeli smo da je smirimo i 45 minuta kasnije, ona se porodila u sali", kaže sestra Tanja Tomović.

"Doneli smo odluku da je najbolje da Mariju nekako prebacimo u salu kako bismo je tamo porodili. I uspeli smo u tome. Marija je rodila zdravog dečaka, Aleksu", dodao je dr Dejan, ističući da je svih 67 zdravstvenih radnika iz "Narodnog fronta", koji su pozivitni na korona virus, stabilno, kao i da se porođaji u ovoj ustanovi obavljaju uobičajeno.