UNICEF je mobilisao sve raspoložive resurse kako bi odmah pružio podršku naporima Vlade Republike Srbije u borbi protiv virusa korona. Poručeno je 50 respiratora, zaštitna oprema i higijenski paketi u vrednosti preko $500,000.

Zahvaljujući ličnim donacijama zaposlenih u Nordeusu uz podršku osnivača kompanije, nabavljamo 15 respiratora, a uz finansijsku podršku Phi Academy, Vojvođanske banke, redovnih donatora i UNICEF-ove ambasadorke Ane Ivanović, dodatnih 35 respiratora.

U toku ove nedelje očekuje se prvi deo isporuke zaštitne opreme - maski, zaštitnih odela, vizir naočara i rukavica za zdravstvene radnike, a biće isporučen i prvi kontingent od 1,700 higijenskih paketa za najugroženije porodice sa decom.

Jedan od ključnih elemenata mandata UNICEF-a na globalnom nivou jeste da svojom stručnošću i operativnim iskustvom odreaguje na hitne situacije. Tako i UNICEF u Srbiji svojom brzom reakcijom doprinosi da se ublaže posledice koronavirusa na normalno funkcionisanje života dece, mladih i njihovih porodica.

Solidarnost u teškim vremenima je ključna kako bismo se zajedno izborili sa izazovima sa kojima se suočavamo.