Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aktuelno: Prvi kućni testovi na virus COVID-19

Američka kompanija Everywell napravila je kućni test koji će pomoći lakšem dijagnostikovanju virusa korona.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Američka kompanijaEverywell napravila je kućni test na virus COVID-19, koji je pušten 23. marta. Oni će biti prva kompanija koja ga distribuira direktno potrošačima.

Osobe koje imaju simptome virusa moći će da popune zahtev za test putem interneta. Popuniće upitnik koji pregleda lekar iz PWNHealth. Na osnovu vodiča američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, lekar ovaj upitnik pregleda i prvo otklanja mogućnost drugih respiratornih bolesti. Tek nakon što se popunjeni upitnik odobri, osoba može da kupi test na virus COVID-19 preko sajta Everywell.

Kada test dođe do potrošača, sa sobom će imati sve što je potebno za uzimanje uzorka, uz odobrenje laboratorije. 

"Uzorci će se dostavljati celodnevno partnerskim laboratorijama, a digitalni rezultati treba da budu gotovi nakon 48 sati od primanja uzorka u laboratoriju. Onima čiji su rezultati pozitivni, lekari će biti dostupni", istaknuto je na sajtu Everlywell.

Ovakvi testovi u Americi zasigurno će pomoći u dijagnostikovanju slučajeva koronavirusa u državi. Uz to, prikupljanje uzoraka u okvirima doma će sprečiti dalje širenje virusa sa zaražene osobe. 

Sve novosti i proverene savete u vezi sa koronavirusom potražite na:

Embedded Comments: CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica