Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Borite se, male moje' - iskrena poruka Anđeline Džoli svim devojčicama (FOTO)

Nakon što je prošla kroz težak period sa ćerkama u bolnici, ova divna mama podelila je pismo o međusobnoj podršci svojih, ali i devojčica širom sveta.

  Izvor: Foto: Profimedia

Za Anđelinu Džoli i njenu porodicu prethodni period je bio pomalo težak. Ćerka joj je bila u bolnici zbog operacije kuka. Ipak, iako život svoje porodice generalno drži u tajnosti, ova mama rešila je da podeli jednu stvar - bliskost svoje dece, naročito u teškim momentima. Upravo povodom Međunarodnog dana žena, ova mama je rešila da kroz primer svojih ćerki pošalje važnu poruku svim devojčicama. Prenosimo vam pismo poznate glumice koje je objavljeno u časopisu Time.

"Poslednja dva meseca sam provela u bolnicama zbog operacija starije ćerke. Imala sam priliku da gledam kako joj je mlađa sestra maksimalno posvećena nakon operacije kuka.

Author: JAPZ, SALA, GEDU

'Borite se male moje' - iskrena poruka Anđeline Džoli svim devojčicama. Foto: Profimedia

Devojčice znaju da ću pisati i o ovome. Jako mi je stalo do njihove privatnosti, ali su me one same ohrabrile da pišem o tome javno. Svesne su da borba sa zdravstvenim problemima i borba za preživljavanje predstavlja nešto na šta treba biti jako ponosan.

Gledala sam svoje ćerke kako vode računa jedna o drugoj. Mlađa se edukavala kako da vodi računa o starijoj seki. Videla sam i da su moje devojke odložile sve ostale obaveze kako bi jedna drugu stavile na prvo mesto. Ogromna ljubav koju osećaju jedna prema drugoj me čini šresrećnom.

Isto tako, mogla sam da vidim sa kakvom hrabrošću gledaju strahu u oči. Svi znamo kakav je osećaj kada niko ne može da nam pomogne. Jedino što možemo da uradimo jeste da zatvorimo oči i samo dišemo.

I braća su bila tu za njih. Bodrili su ih.

Povezane vesti

Ipak, na ovaj Međunarodni dan žena pišem pismo iz bolnice i stavljam fokus na ćerke i na sve što sam naučila od njih, ali i od drugih mladih devojaka širom sveta.

Neko mi je rekao kada je video moje ćerke da je to tako prirodno kod devojčica. Od njih se nekako uvek očekuje da vode računa jedna o drugoj. i kada budu odrasle, od njih će se očekivati da pružaju, vode računa, da se žrtvuju. Za žene se često kaže da su vredne onoliko koliko su drugima na usluzi i da je loše ako su sebične pa misle na ispunjenje svojih želja.

Dobrota i otvorenost devojčica kao i spremnost da pomažu jedne drugima treba da se ceni, a ne iskorišćava. Moramo da uradimo mnogo više kako bismo ih zaštitili u svakom društvu.

Jedina želja mi je da cenimo naše devojke. Vodite računa o njima. Treba da znamo da što su starije, to su jače, zdravije i spremije da pomognu porodici, ali i zajednici.

Imam poruku za sve devojčice - borite se, male moje. To što vodite računa jedna o drugoj je važan korak u borbi za bolje sutra. Treba da znate svoja prava i da ne dozvolite da vas povrede oni koji smatraju da niste važne ili jednake sa drugima".

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica