Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omiljena imena za bebe u Banjaluci: Najčešći izbor roditelja u 2019. godini

Pogledajte koja su to prelepa imena najčešće dobijali mališani rođeni u Banjaluci.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ime koje dobijemo po rođenju predstavlja naš identitet, a roditelji svojoj deci žele da daju lepo i simbolično ime koje će ih pratiti tokom celog života.

Prema podacima banjalučkog Odjeljenja za opštu upravu, od 3.751 deteta koje je prošle godine upisano u matičnu knjigu rođenih, najveći broj devojčica dobio je ime Sofija i Tara, a dečaka Aleksej i Vasilije.

Pored toga, roditelji su najčešće svoje mališane krstili i imenima Una, Kalina, Katarina, Anastasija, Emilija, Jana, Mila, Dunja, Ana i Helena.

"Najčešće upisana muška imena prošle godine su bila i Mihajlo, Pavle, Matej, Dimitrije, Nikola, Marko i Luka", rekli su u ovom odeljenju.

Povezane vesti

Da roditeljima ne nedostaje maštovitosti i da svoje mališane žele da nazovu i unikatnim imenima pokazuje podatak da su neka od najneobičnijih imena prošle godine bila Varja za devojčicu i Isa za dečaka.

"Osim tih, neobična ženska imena koja su roditelji davali su i Hristina, Anuška, Simeona, Evgenija, Katja, Mikaela i Nastja", rekli su u nadležnom odeljenju.

Roditelji su dečacima davali i jedinstvena imena kao što su Andrej Martin, Dominik, Krsman, Anastas, Julijan, Lav i Ignjat.

Povezane vesti

Olja M, majka trogodišnje Ane, kaže da je dugo razmišljala koje ime da da kćerki, te da je u opticaju bilo i nesvakidašnje ime Mišel.

"Selena, Zvjezdana i Valentina samo su neka od imena koja su nam padala na pamet. Iako su nam članovi porodice sugerisali neka staromodnija imena, ipak smo se odlučili za Ana, jer je lepo i kratko i uvek će biti aktuelno", objasnila je ova majka.

Zapratite nas i na Instagramu!

Najnovije

Vesti

Porodica