Tokom poseta dečjem centru Ely & Caerau u Cardiffu, vojvotkinja od Kembridža prvi put je progovorila o tome da se osećala izolovano nakon prvog porođaja, dok je njezin muž princ Vilijam kao pilot u RAF-u radio noćne smene. Poseta je usledila nakon objave njenog nacionalnog istraživanja pod nazivom "Pet velikih pitanja o deci mlađoj od pet godina".

Istraživanje bi trebalo da omogući široj javnosti da podeli svoju perspektivu o glavnim problemima i izazovima odgoja novih generacija. Dok je šetala centrom i slušala o uslugama koje se nude mladim roditeljima i deci, Midlton je podelila svoje iskustvo prve trudnoće i snalaženja sa novorođenim detetom.

"Kad sam rodila Džordža , Vilijam je još uvek radio u RAF-u, tako da smo došli ovde dok je Džordž još bio novorođenče. Osećala sam se užasno izolovano, nisam imala porodicu oko sebe, a Vilijam je stalno radio noćne smene. Da sam barem imala ovakav centar u blizini."

Kerolin Asante, direktorka centra, odgovorila joj je da bi podrška koju pruža centar dobro došla svim roditeljima, bez obzira na njihov socijalni status.

"Kada postanete roditelj i puste vas iz porodilišta kući sa malom bebom, ne znate gde biste počeli. Barem je tako bilo meni", rekla je Asante i dodala da joj je neverovatno drago što se ovim istraživanjem naglasak stavlja na prvih nekoliko godina života, jer je to ključno razdoblje u razvoju i treba pokušati obezbediti deci što bolji start.

Na konferenciji povodom početka istraživanja u muzeju nauke u Birmingemu, Kejt je govorila o tome da su roditelji, negovatelji, odgajatelji i porodica u samoj srži brige za dete u njegovim formativnim godinama. Tom prilikom je izjavila da kao roditelj u potpunosti razume koliko pazimo na zdravlje i sreću svoje dece.

"Želim da čujem šta smatrate ključnim izazovima koji utiču na naše porodice i društvo da bih se bolje fokusirala na rad tamo gde je to najpotrebnije", poručila je i dodala: "Moja ambicija je da pružim trajnu promenu na bolje za generacije koje dolaze."

Zapratite nas i na Instagramu!