Dva udžbenika iz Srbije ponela su priznanje "Najbolji evropski udžbenik" u svojim kategorijama na nedavno održanom Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu.

Nagrade su odneli udžbenici za prvi razred osnovne škole Likovna kultura 1 u izdanju "Freske", kao i udžbenik za peti razred osnovne škole Biologija 5, koji je objavila izdavačka kuća "Novi Logos".

Likovna kultura 1 dobila je zlatno priznanje u najmlađoj starosnoj kategoriji, za učenike do sedam godina. Autor udžbenika i nastavnik likovne kulture Jovan Gligorijević objasnio je po čemu se njegov udžbenik razlikuje od ostalih:

- Mislim da se od drugih razlikuje po obraćanju, koje je, pre svega, ljudsko i toplo. Ima i malo vica, a akcenat je na ukazivanju, ne na podučavanju. Takođe, novina je i prateći materijal u kutiji, kao i reprodukcije umetničkih dela koje deca slažu iz delova, a na čijoj pozadini se nalaze zadaci za rad. Veoma sam zahvalan svima koji su podržali moje ideje - rekao je Gligorijević.

Udžbenik Biologija 5, autorki Gordane Subakov Simić i Marine Drndarski, dobitnik je srebrnog priznanja u kategoriji za decu uzrasta do 12 godina. Jedinstven je po tome što ima licencu Nacionalne geografije, a savremeni obrazovni sadržaji u knjizi nude aktivnosti koje razvijaju maštu, kao i naučne i praktične veštine kod učenika. Udžbenik je radnog karaktera i organizovan je prema spiralnom principu učenja.

Zapratite nas i na Instagramu!