Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo od deteta: Priča o devetogodišnjaku koji se sprema da diplomira (FOTO, VIDEO)

"Planiram da započnem doktorske studije i da malo proučim medicinu", izjavio je talentovani Loren, čiji je najveći uzor NikolaTesla.

  Izvor: Foto: Profimedia

Devetogodišnji dečak iz Belgije sprema se da u decembru diplomira, a nakon toga, kako otkriva, malo će "proučiti medicinu".

Doktorske studije ipak neće započinjati dok se dobro ne odmori. Uzor mu je Nikola Tesla i voleo bi da u sopstvenoj laboratoriji stvori veštacke organe, a zatim i celo ljudsko telo.

Dok mazi štene, Loren Simons izgleda kao i svaki drugi devetogodišnjak, piše "Vašington post".

Međutim, onda počinje da opisuje kako njegov rad na univerzitetu u Holandiji podrazumeva razvoj kompjuterskog kola koje će replicirati deo mozga.

"Pokušavamo da povežemo neurone da bismo mogli da pratimo reakcije na lek u određenom delu mozga", priča mališan, objašnjavajući projekat u kojem se kombinuju saznanja biomedicine i elektrotehnike, prenosi RTS.

Povezane vesti

Belgijsko čudo od deteta na putu je da postane najmlađa osoba u svetu koja je završila fakultet. To će se desiti ako Loren sledećeg meseca položi sve što je neophodno za završetak elektrotehničkog odseka Univerziteta u Ajndhovenu.

"Planiram da započnem doktorske studije i da malo proučim medicinu. Ali pre toga odmor", otkrio je dečak.

Loren je rođen u Belgiji, ali živi u Holandiji. Srednju školu završio je za jednu godinu, a trogodišnje studije, ako sve bude išlo po planu, završiće za samo devet meseci.

"Planiram da započnem doktorske studije i da malo proučim medicinu", izjavio je talentovani Loren, čiji je najveći uzor NikolaTesla.
Izvor: YouTube

Kada nije na fakultetu, Loren šeta psa, igra video-igre i objavljuje fotografije na Instagramu.

Inspirisan srpsko-američkim pronalazačem Nikolom Teslom, dečak planira da istraži polje veštačkih organa i mogućnost razvoja čitavog veštackog tela u svojoj laboratoriji.

"Moji baba i deda pate od srčanih problema", objašnjava takvu odluku devetogodišnjak.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica