Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najnovije vesti za roditelje: Instagram zabranjen mlađima od 13 godina

Kako bi se srečila upotreba društvenih mreža među najmlađima, kompanija je uvela nove mere bezbednosti.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kompanija je navela da je cilj novih mera bezbednije okruženje za najmlađe, a da datum rođenja neće biti vidljiv drugim korisnicima. Kasnije će Instagram početi i da koristi podatke o godištu kako bi najmlađim korisnicima nudio edukaciju o podešavanjima i novim kontrolama privatnosti.

U slučaju da su korisnici povezali svoje Fejsbuk i Instagram profile, unošenje datuma rođenja u interne baze će se obaviti automatski. Ljudi ne mogu otvoriti profile ni na Fejsbuku ako imaju manje od 13 godina.

Takođe je najavljeno da će direktne poruke na Instagramu moći da se razmenjuju samo sa profilima koji su se međusobno zapratili.

Povezane vesti

Iako je Instagram i ranije zvanično zabranjivao registraciju korisnika mlađih od 13 godina, nije ponudio nikakve načine za proveru njihog godišta. 

Postavlja pitanje koliko će nova pravila uticati na ukupan broj korisnika, zato što Instagram nije pojasnio šta će se desiti sa već postojećim maloletnim korisnicima, s obzirom na to da su moderatori na toj društvenoj mreži već prošle godine dobili dozvolu da ukidaju profile za koje sumnjaju da su maloletnički.

Portal Digital Trends je objavio da Instagram testira nova ograničenja koja bi sprečila reklamiranje pojedinih proizvoda maloletnicima.

Instagram je sredinom tekuće godine dostigao broj od milijardu korisnika.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica