Eksperti kažu da bi u širokom luku trebalo da izbegavate plastične kašike, špatule i varjače pri kuvanju.
Plastika je toksična i kao takva može da naškodi zdravlju jetre i tiroidne žlezde, upozoravaju naučnici iz Nemačke.
Posebno je važno da ne koristite plastiku ukoliko kuvate hranu na temperaturi iznad 70 stepeni.
Naučnici kažu kako mnoge plastične kašike za kuvanje sadrže štetne materije - oligomere koji na temperaturi iznad 70 stepeni direktno dospevaju u hranu.
Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna