Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto bi trebalo izbegavati plastičan pribor pri kuvanju

Plastika može naškoditi vašem zdravlju, upozoravaju nemački naučnici.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Eksperti kažu da bi u širokom luku trebalo da izbegavate plastične kašike, špatule i varjače pri kuvanju.

Plastika je toksična i kao takva može da naškodi zdravlju jetre i tiroidne žlezde, upozoravaju naučnici iz Nemačke.

Posebno je važno da ne koristite plastiku ukoliko kuvate hranu na temperaturi iznad 70 stepeni.

Naučnici kažu kako mnoge plastične kašike za kuvanje sadrže štetne materije - oligomere koji na temperaturi iznad 70 stepeni direktno dospevaju u hranu.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica