Eksperti kažu da bi u širokom luku trebalo da izbegavate plastične kašike, špatule i varjače pri kuvanju.
Plastika je toksična i kao takva može da naškodi zdravlju jetre i tiroidne žlezde, upozoravaju naučnici iz Nemačke.
Posebno je važno da ne koristite plastiku ukoliko kuvate hranu na temperaturi iznad 70 stepeni.
Naučnici kažu kako mnoge plastične kašike za kuvanje sadrže štetne materije - oligomere koji na temperaturi iznad 70 stepeni direktno dospevaju u hranu.
Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.
Najčešće zablude o trudnoći: Mnoge žene i dalje veruju u neistine koje mogu da im naškode
Jedan simptom trudnoće povezan s pametnijim bebama: Nije prijatan, ali donosi nekoliko prednosti
Žensko ime koje moderne mame obožavaju: Ima 7 slova i čak 3 različita značenja
Trudna je 17 godina, ima desetoro dece: Ljudi oduševljeni kako izgleda, ali jedno joj zameraju
Mi smo stare mame: Imaćemo 60 kad nam deca završe školu, iživele smo se i sada živimo za njih