Deca iz Srbije koja uče mentalnu aritmetiku osvojila su sedam medalja na internacionalnom takmičenju u Dubaiju, na kojem je učestvovalo više od 2.000 dece iz 16 zemalja sveta.

Srpski tim, u kojem je bilo osmoro dece iz edukativnih centara iz Beograda, Inđije, Zaječara i Niša, koji uče mentalnu aritmetiku po indijskoj metodi "BrainObrain", osvojio je dva trofeja, dve zlatne i tri srebrne metalje, navodi se u saopštenju.

Ekipu koja je proslavila ime Srbije na tom međunarodnom takmičenju čine: Anja Jojić - zlatna medalja, Beograd, Vidikovac, Andrija Grujučić - srebrna medalja, Beograd, Vidikovac, Кatarina Birčanin - srebrna medalja, Beograd, Voždovac, Nenad Dimitrijević - trofej, Inđija, Andrej Jovanović, trofej, Niš, Mihajlo Stanojević - zlatna medalja, Zaječar i Teodora Bogdanović - srebrna medalja, Niš.

Male mentalne aritmetičare su za takmičenje u Dubaiju spremali edukatori Jelena Nikolić iz Niša, Blagoja Ilieski i Кatarina Stojanović iz Beograda.

"BrainObrain" je, kako se navodi u saopštenju, liderska dečija obrazovna platforma, koja je tokom 16 godina sa uspehom transformisala više od dva miliona dece širom sveta.

Zapratite nas i na Instagramu!