Posetila sam prijateljicu ovih dana. Jesen je stigla, pa smo se "zavukle" u kuću. Kod nje na prozoru milion cvetova u saksijama. Cveta i ono cveće za koje nisam ni mislila da ima cvet.
Pitam je za trik, a ona kaže: "Evo u čemu je fora! Baštovani uvek prihranjuju cveće u periodu pupljenja. Ali prihranjuju ga ricinusovim uljem, zbog čega cvetovi budu bujni i traju duže. Boje cveća postaju interzivnije.
Bocu od litar vode napuni vodom sobne temperature i dodaj u nju 1 kašiku ricinusovog ulja. Zatim je dobro zatvori i protresi. Ricinusovo ulje treba da se "razbije" u male čestice i da se dobro izmeša sa vodom kako ne bi sagorelo biljke.
Nastavak teksta pročitajte na portalu Stil.kurir.rs.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.