Vrlo retka situacija desila se u Maharaštri, saveznoj državi Indije, - jedna žena je trudna po dvadeseti put. Svakoga puta ona je rodila po jedno dete. Dok je petoro umrlo u roku od nekoliko sati po porođaju, jedanaestoro je preživelo. Imala je i tri pobačaja, svaki oko trećeg meseca trudnoće.

Lankabaj Karat iz nomadske zajednice primetili su lokalni zdravstveni radnici, koji su bili zadivljeni njenom dvadesetom trudnoćom.

Ima 38 godina, a već jedanaestoro dece.

"Kada smo saznali za njenu trudnoću, odvedena je u civilnu bolnicu, kako bi bili urađeni svi potrebni testovi. Za sada, i mama i beba su dobro. Dobila je lekove i higijenske instrukcije, kako bi se izbegle infekcije", rekao je jedan doktor.

Doktor Torat je dodao: "Ovo će biti njen prvi porođaj u bolnici. Svi raniji porođaji su se odvili kod kuće. Kako bi se izbegli mogući rizici, savetovali smo je da se porođaj odvije u lokalnoj bolnici."

Lankabaj pripada Gopal zajednici, koja prosi i bavi se manjim poslovima. Kreću se od jedne lokacije ka drugoj.

Materica je u stvari mišić, i on se rasteže tokom svakog uspešnog porođaja. Kod žena koje su se mnogo puta porađale, ovaj mišić se teško kontrahuje, te može doći do velikog krvarenje. Ožiljak od prethodnih trudnoća može prouzrokovati dodatne probleme, poput prevremenog porođaja.

Zapratite nas i na Instagramu!