Istraživanjem je otkriveno da heperetin iz narandže i trans-resveratrol iz grožđa mogu pomoći kod lečenja nekih bolesti, a evo što na to kaže nutricionistkinja Irena Švenda.

Hrvatska nutricionistkinja Irena Švenda kaže da je istina da istraživanja potvrđuju da resveratrol i hesperitin mogu pomoći u lečenju navedenih bolesti, ali da moramo znati da je gojaznost, nakon koje često sledi dijabetes i povišeni krvni pritisak, većinom posledica prevelikog kalorijskog unosa u odnosnu na nedostatak fizičke aktivnosti. Kako se taj deo leči promenom u ishrani, mršavljenjem, navedeni sastojci teško će delovati ako osoba i dalje ostane kod istih navika. Kada se jedu narandže i grožđe, često je to u nedostatku terapijske količine, pa je najbolje za smirenje upale, uz voće, uzimati dodatke ishrani- rekla je Švenda.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.