Istraživanjem je otkriveno da heperetin iz narandže i trans-resveratrol iz grožđa mogu pomoći kod lečenja nekih bolesti, a evo što na to kaže nutricionistkinja Irena Švenda.
Hrvatska nutricionistkinja Irena Švenda kaže da je istina da istraživanja potvrđuju da resveratrol i hesperitin mogu pomoći u lečenju navedenih bolesti, ali da moramo znati da je gojaznost, nakon koje često sledi dijabetes i povišeni krvni pritisak, većinom posledica prevelikog kalorijskog unosa u odnosnu na nedostatak fizičke aktivnosti. Kako se taj deo leči promenom u ishrani, mršavljenjem, navedeni sastojci teško će delovati ako osoba i dalje ostane kod istih navika. Kada se jedu narandže i grožđe, često je to u nedostatku terapijske količine, pa je najbolje za smirenje upale, uz voće, uzimati dodatke ishrani- rekla je Švenda.
Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.
Jedan simptom trudnoće povezan s pametnijim bebama: Nije prijatan, ali donosi nekoliko prednosti
Žensko ime koje moderne mame obožavaju: Ima 7 slova i čak 3 različita značenja
Trudna je 17 godina, ima desetoro dece: Ljudi oduševljeni kako izgleda, ali jedno joj zameraju
Mi smo stare mame: Imaćemo 60 kad nam deca završe školu, iživele smo se i sada živimo za njih
30 najčudnijih starih srpskih imena: Potpuno su zaboravljena, a imaju predivna značenja