Bundeva može da se jede na mnogo načina, zapečena u rerni sa šećerom, u kolačima, kao salata, a čak se i kokteli prave od nje. Znamo da su semenke bundeve odličlne za creva, ali da li je i sama bundeva jednako korisna?

Nutricionisti kažu da jeste i preporučuju njeno konzumiranje što češće. Ona je ukusna, pristupačne cene i neverovatno zdrava, kažu stručnjaci.

"Bundeva je zdravija nego što to možete i da zamislite", kaže Megi Mičalzik, nutricionista. 

Porcija ovog povrća ima oko 50 kalorija, a obiluje vitaminima E, C, A, kalijumom i vlaknima.

Pire od bundeve može da bude odlična zamena za puter, ulje i jaja za one koji vode računa o kilaži. Bundeva je vrlo hranjiva, pa će vas dugo držati sitima, a ujedno će vam obezbediti dovoljnu količinu energije.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Stil.kurir.rs.